Blog

Meesterkoks jaloers op nieuwe keuken hotelschool Venlo

Onder grote belangstelling opende Ingeborg Janssen Reinen, lid van het College van Bestuur van Gilde Opleidingen, op dinsdag 7 oktober de fonkelnieuwe keuken van Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen. 

8 oktober 2014

Ook nam de hotelschool die dag hun cocktailbar opnieuw in gebruik.  Gasten kunnen daar voortaan een aperitief nuttigen voordat zij in het schoolrestaurant l’ Entree aan tafel gaan. “De vorige keuken voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Bovendien was de keuken te klein voor het gestaag groeiend aantal studenten”, zegt teammanager André Duijghuisen van Hotelschool Venlo en Brood en banket. Dit is mede het gevolg van de populaire kook- en bakprogramma’s op televisie.

Studenten kunnen nu nog meer praktijkervaring opdoen in de nieuwe leskeukens. En tijdens stages bij de bedrijven waarmee Hotelschool Venlo nauw samenwerkt, kunnen zij die praktijkervaring verder uitbouwen.

Passie
De nieuwe state of the art keuken is van alle gemakken voorzien. Fijn voor studenten en docenten, maar wat merkt de gast in het restaurant daarvan?

André Duijghuisen: “Het vakmanschap van de studenten stond al op een hoog niveau. Ik durf daarom niet te beweren dat de gerechten voortaan nóg smakelijker zijn. Wat ik wel verwacht, is dat de studenten in de nieuwe omgeving met extra plezier en passie aan het werk zijn. Dat heeft ongetwijfeld invloed op de sfeer in de keuken en de beleving in de cocktailbar en het restaurant. In ons restaurant hangt een beeldscherm waarop de gasten de verrichtingen van de studenten in de nieuwe keuken kunnen volgen.”

Jaloers
Meesterkoks René Brienen (Brienen aan de Maas, Well) en Jan Marrees (Bretelli, Weert) keken afgelopen dinsdag hun ogen uit tijdens de opening van de keuken, die mede ontworpen is door meesterkok Mathieu Vanhautem (Gilde Opleidingen). René Brienen: “Ik ben jaloers, in deze keuken zou ik best weer student willen zijn.” Het is dus absoluut geen straf voor de heren meesterkok om te examineren in de keukens van Hotelschool Venlo.

Grootkeuken Gilde
Grootkeuken Gilde is er trots op de keuken te mogen ontwerpen, plaatsen, installeren en afwerken. De prijs en de garantie dat alles geleverd en geïnstalleerd was voor de aanvang van het nieuwe schooljaar is behaald en Gilde Opleidingen kan hiermee jaren vooruit.

Foto's
> <
afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5317-bewerkt.jpg afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5325kopie.jpg afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5355kopie.jpg afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5361kopie.jpg afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5376.jpg afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5335-bewerkt.jpg afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5383.jpg afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5379.jpg afbeelding /web/mod_files/blog/detail/DSC_5391.jpg

Delen

Tevreden personeel,
tevreden gasten.

Maak een afspraak
Showroom:  Tolhuisweg 2  6071 RG   Roermond   Tel 077 476 27 82
Footer logo
Dit is werk van Dorus & Mannes
Volg ons op:
x

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en wij zullen z.s.m. contact opnemen voor een afspraak!

Een ogenblik geduld..

Bedankt voor uw bericht!