Blog

La Bonne Femme is van Maastricht

La Bonne Femme is een eetcafé, gelegen in een monumentaal pand, op de Graanmarkt in Maastricht. Het is een plek waar al eeuwen lang, mensen bij elkaar komen, voor te eten en te drinken. Een plek met een rijke geschiedenis. 

20 februari 2015

De rijke historie is beschreven in een aantal documenten die eigenaar Oscar Mans in zijn bezit heeft. In een van de documenten staat beschreven dat het pand in 1683 in handen was van de gefortuneerde maasschipper Piere Moreau. In 1696 bouwde Moreau het pand om woonhuis, dit is nog altijd te zien aan de kelder van het pand. Gedurende de gehele 18de eeuw bleef het pand in handen van de nazaten van Moreau. Gedurende de 18de eeuw fungeerde het pand als bakkerij, café en herberg.Rond het jaar 1900 kreeg het pand de naam Du Parc, dit is een directe verwijzing naar de ligging aan het stadspark.De huidige structuur van La Bonne Femme is ontstaan, doordat er bij de renovatie van de Stokstraat in de jaren vijftig in de vorige eeuw, vier meter aan het pand werd aangebouwd en aangebouwde  gesloopt werden.
 
De reden waarom La Bonne Femme wederom verbouwd is geworden, is omdat het pand niet meer voldeed aan de techniek die nodig is, om de horecagelegenheid optimaal te laten functioneren. Eigenaar Oscar Mans is door de hele Benelux opzoek naar spullen voor de verbouwing die het authentieke karakter van La Bonne Femme laten oplichten.
Het hele pand is tijdens de verbouwing onder handen genomen.  Wij zijn trots dat we hebben mogen meehelpen om een stukje passie en vakmanschap te verwerken in één van de oudste pand van Maastricht. 

Foto's
afbeelding /web/mod_files/blog/detail/1424964229unnamed (4).jpg

Delen

Tevreden personeel,
tevreden gasten.

Maak een afspraak
Showroom:  Tolhuisweg 2  6071 RG   Roermond   Tel 077 476 27 82
Footer logo
Dit is werk van Dorus & Mannes
Volg ons op:
x

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en wij zullen z.s.m. contact opnemen voor een afspraak!

Een ogenblik geduld..

Bedankt voor uw bericht!